11-ajį sezoną  besitęsiantis koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ vasaros viduryje kviečia klausytojus į pakeliauti „Nuo Portugalijos iki Žemaitijos“. Jau liepos 17 d., 19 val. svetingumo komplekse „Monte Pacis”, pasiklausyti sielos muzikos iš Portugalijos kvies fado atlikėja Celia Leiria su grupe, o antrojoje koncerto dalyje  laukia susitikimas su mylima aktore Nijole Narmontaite ir gyvo garso grupe, kurie atliks programą „Bučinys saldesnis už vyną“.

Ne pirmą kartą Lietuvoje viešinti vokalistė Celia LEIRIA kartu su virtuozais gitaristais Pedro AMENDOEIRA ir João FILIPE žada atskleisti portugališkos sielos gelmes.

Celia LEIRIA gimtojoje Portugalijoje yra laikoma vienu iš ryškiausių naujos fado kartos balsų. Dainuoti pradėjo keturiolikos. Yra pasirodžiusi prestižinėse scenose, festivaliuose, įvairiuose projektuose Portugalijoje ir užsienyje. Nuolat dainuoja keliuose geriausiuose Fado namuose Lisabonoje, įskaitant ir garsųjį Clube de Fado. Celia meistriškai derina brandų, savitą stilių su tradicine fado interpretacija ir šiuolaikinėmis vokalo ypatybėmis. Į Lietuvą atlikėja atveža savo naują albumą, kuriame dera tradicinis fado ir naujausios muzikos pasaulio tendencijos.

Fado (iš lotynų fatum – lemtis) – XIX amžiuje Lisabonoje paplitęs muzikos žanras. Manoma, kad tai išvykusių jūreivių ir karių moterų dainos, kurių svarbiausias emocinis elementas – ilgesys (saudade). Fado žanras suklestėjo XX a. pirmojoje pusėje bei tapo itin populiarius, kai eiles šiai muzikai pradėjo kurti žymiausi portugalų poetai. Kaip tipiškas Lisabonos miesto romansas, miesto ir šalies identifikavimo simbolis, fado 2011 metais buvo įtrauktas į UNESCO nematerialaus kultūros paveldą sąrašą. Nuo to laiko fado – viso pasaulio dalis.

Antroje koncerto dalyje visi susirinkusieji persikels į Žemaitiją. „Gyvenimas yra šventė – tad švęskim!“, – įsitikinusi aktorė, šešių knygų autorė  Nijolė Narmontaitė. Jos naujoje dainų ir pasakojimų programoje „Bučinys saldesnis už vyną“ skambės dainos lietuvių ir žemaičių kalbomis, pritariant gyvo garso grupei, liesis poezija, o spalvingos, juokingos, žaismingos istorijos praskaidrins pilką dabartį ir pripildys ją šviesos. Kartu su Nijole Narmontaite scenoje muzikuos: akordeonas – Andrius Balachovičius, klavišiniai – Kastytis Žukauskas, kontrabosas – Ar Man Isojan, mušamieji – Žydrūnas Mockūnas.

Į muzikinę kelionę nuo Portugalijos iki Žemaitijos kviečia „Geros muzikos ekspertai“, „Bardai LT“ ir svetingumo kompleksas „Monte Pacis“.

_________________________________________________________________________________

Koncertų ciklas „Pažaislio Liepų alėjos vakarai“ kviečia pabūti unikalioje aplinkoje, pajusti gamtos bei ramybės pulsą, pailsėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, praturtinti save ir atrasti gerovę muzikoje.

Esant lietingam orui, organizatoriai kviečia pasirūpinti skėčiais ir apsauga nuo lietaus arba įsigyti vietas prie staliukų po stogu (vietų skaičius ribotas).

Bilietus platina kakava.lt ir 1 val. iki koncerto pradžios prie įėjimo.

Koncertų metu veiks restoranas. Restorano tel. +37065595185

Daugiau informacijos: www.bardai.lt, www.montepacis.lt tel. +37067223266

arba el.paštu: koncertai@bardai.lt, info@montepacis.lt

Renginio pradžios data: 2024-07-17
Valanda: 19:00
Renginio pabaigos data: 2024-07-17
Vieta: Svetingumo kompleksas "Monte Pacis", Kaunas

Text

Renginio pradžios data: 2024-07-17
Valanda: 19:00
Renginio pabaigos data: 2024-07-17
Vieta: Svetingumo kompleksas "Monte Pacis", Kaunas